Köszöntöm a Dietszemmel honlapomon!

A honlap fő témája a táplálkozás, egy dietetikus szakmai szemével, tapasztalatával és mint bármelyikünk - magán ember - a táplálkozással kapcsolatos mindennapi megéléseinek és lehetőségeinek rálátásával. 

 

Szakmai segítségnyújtás

 

Táplálkozási tanácsadás: Számítógépes állapotfelmérést, elemzést, kiértékelést végzek. Anyagcserezavarokban, táplálékallergiákban szenvedőknél, diétát igénylő betegségekben, betegséghez társuló táplálkozási zavarban, megváltozott élettani helyzetekben egyénre szabott táplálkozási, életvezetési tanácsadást vállalok, tápláltsági állapot felmérése után. Segítséget nyújtok étrend-összeállításban, tervezek mintaétrendet. Tanácsot adok diétás ételkészítésben. Értékelem az alternatív táplálkozásformákat.

 

Étlaptervezés a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet "a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról" szerint, étlap-kiértékelés, mintaétrend-tervezés: Korcsoportonkénti ill. diétás étrendtervezés. Már meglévő étlapok kiértékelése szakmai szempontok alapján. Számítógépes mintaétrend-tervezés, receptúra összeállítása anyaghányad-nyilvántartáshoz.

 

Egészségnevelés: Az egészséges életmód, egészségtudatos táplálkozás témakörében alsó- és felső tagozatosok oktatásához kapcsolódóan, továbbá a szülők tájékoztatásához, valamint egészségnapok, sportnapok, családnapok keretében vállalok egészségnevelő előadásokat (Cégeknek – igény szerint – előre egyeztetett témakör/tematika alapján készítek egészségmegőrző, egészségnevelő előadásanyagot, egyéb oktató szóróanyagot.)

 

Élelmiszerbiztonság, minőségirányítás (HACCP): Élelmiszerbiztonsági rendszer kiépítése (veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok meghatározása), dokumentáció készítés. A HACCP rendszer bevezetése, karbantartása, felülvizsgálata közétkeztetésben. Önellenőrzési terv készítése. Hatósági ellenőrzésre való felkészítés. Dolgozók élelmiszer-higiéniai, élelmiszerbiztonsági oktatása. A HACCP rendszer működtetésével kapcsolatos, konyhára adaptált feliratok készítése és kihelyezése: pl. kézmosási, mosogatási, takarítási utasítás.

 

 

Bányai Gabriella

dietetikus, táplálkozási szaktanácsadó    

HACCP rendszergazda, minőségirányítási rendszerfejlesztő                                

 

Bejelentkezés: 70/366-41-62

E-mail: dietszemmel@gmail.com

  

  

Minden embernek meg kell adni azt a lehetőséget, hogy birtokába jusson azoknak az ismereteknek, amelyekkel változtathat életmódján.

 

 

Asztali nézet